Технологиите и селското стопанство

Селскостопански машини и технологии & използването им в земеделието

В днешно време в различните земеделски дейности се използват различни видове съвременни селскостопански машини и технологии. Различните нива в растениевъдството включват – първична и вторична обработка на почвата, сеитба и засаждане, култивиране, внасяне и разпределение на торове, борба с вредителите, прибиране на реколтата, напояване, отводняване, транспортиране, съхранение, обработка на остатъците от предишни култури и др.

Още от древни времена животните са били основен източник на енергия, когато е ставало въпрос за тежка работа в селското стопанство. По-късно парната енергия започва да ги замества. След това се появиха тракторите, задвижвани с газ, а след това и дизеловите двигатели. В развитите страни това доведе до намаляване на броя на селскостопанските работници, но въпреки това селскостопанското производство непрекъснато се увеличаваше с използването на селскостопански машини.

Технологиите в селското стопанство промениха и повишиха производството и качеството на продукцията. В днешно време земеделските стопани, които извършват тежки работи в стопанствата, използвайки традиционни и стари земеделски инструменти, губят здравето и времето си. Тракторът, който някога е бил известен като технологичен гений в областта на селското стопанство, вече е стара новина. Модерната селскостопанска техника е подобрила по най-добрия начин селското стопанство. Някои от основните и най-използвани машини са комбайн или комбайн за зърно, ротатор или роторна фреза, плуг или плуг, тракторно ремарке, моторна брана, нивелир, водометачка, разрохкваща машина и дискова брана. По-долу сме посочили няколко от най-новите земеделски машини и тяхното използване в земеделието.

Faiar Ltd. е компания, основана през 2008 година със 100% частен капитал. Ние имаме огромен пазарен дял както в България, така и по света. Нашата концепция за успех е свързана изцяло с предлагането на качествени услуги, съобразени с изискванията на потребителите. Ние знаем, че нашите клиенти са успешни и динамични компании, които искат да получат поръчката си възможно най-бързо, но също така прецизно изпълнена и на разумни цени – точно защото предлагаме този комплекс от услуги, нашата компания се превръща в една от най-успешните в бранша. Партнираме си с лидерите в почти всички европейски държави като Австрия, Франция, Холандия и Германия. Всички те имат същите ценности като нашите, ето защо можем да се радваме на дългогодишно сътрудничество с тях.

Занимаваме се предимно с металообработване и конструиране на стабилни и качествени метални конструкции, както и тяхната поддръжка и ремонт. Вдъхновени от нашите доволни клиенти и успехите, които постигнахме с креативността и мотивацията си, днес Faiar Ltd се занимава и с производство на части, поддръжка и производство на минно-кариерна техника, както и монтаж/демонтаж на едрогабаритни съоръжения. Базата ни, разположена в индустриален парк „Оптикоелектрон“, гр. Панагюрище, е една от най-съвременните и модерни в цялата страна. Разполагаме с площ от над 4000 квадратни метра, което ни позволява да притежаваме всякакво оборудване, за да изпълним всички изисквания и нужди на нашите клиенти по най-прецизния възможен начин. Сътрудниците ни са най-квалифицираните в областта и притежават всички необходими сертификати за правоспособност. Ето защо можем да предложим и услуги като лизинг на персонал.

Приоритет за нас е качеството и срока, за който изпълняваме Вашата поръчка. Работим сериозно, качествено, бързо и с креативност. Можем да се справим както и с изработка на прости елементи, така и с цели конструкции, изпълняващи сложни функции и изискващи сериозна стабилност.

Правим всичко, от което имате необходимост – свържете с нас още днес!

Плуг

Комбайн за прибиране на реколтата

По-големият по размер комбайн работи, като гребенна резачка за рязане на зрели култури и едновременно с това за овършаване.
Комбайнът е една от най-модерните машини, които помагат на земеделските производители, като спестяват дълги часове от деня, които се губят за жътва.

Многофункционалният комбайн е проектиран по такъв начин, че да е съвместим за прибиране на множество зърнени култури, като пшеница, царевица, ечемик, сорго, соя, овес, слънчоглед, ориз.

Модерният многофункционален комбайн прави прибирането на реколтата по-бързо, така че полетата да бъдат отворени за следващата култура за минимален период от време, а вероятността за производство да се увеличи в рамките на периода.

Ротаваторът или роторният култиватор е универсално съоръжение за обработка на почвата, което използва поредица от ножове за разрохкване на почвата.

Роторните култиватори са доста популярни сред земеделските производители, за да улеснят подготовката на почвата за посев в стопанствата.

Оборудването се използва главно за разрохкване на почвата в тревни площи, ферми, градини и др.

Използването на роторни култиватори значително се е увеличило в земеделските дейности поради лесната им конструкция и високата им ефективност като почвообработващ инструмент.

Ротаватор или ротационен култиватор

Дискова брана

Дисковата брана е един от основните почвообработващи инструменти, в които земеделските производители могат да инвестират, за да увеличат производството си.

Този почвообработващ инвентар се използва и в процеса на вторична обработка на почвата, тъй като помага за лесното, ефикасно и по-бързо разбиване на буците в почвата, за да се получи богат завършек при подготовката на крайното легло за сеитба.

Тя също така позволява на земеделските стопани да контролират плевелите около растенията, след като културата е засадена и отгледана.

Този тракторен прикачен инвентар прави почвата по-изравнена, гладка и с подобрена повърхност, което позволява да се създаде влажна среда за културите и да се намали разходът на торове, семена, химикали и гориво.

Това е просто и здраво приспособление, което се монтира директно на трактора.

Той е основен инструмент за подравняване на земята.

Много полезен за селскостопански цели.

Полезна за увеличаване на производителността и спестяване на разходи за напояване.

Изравнител

Заключение

С използването на гореспоменатите съвременни селскостопански машини и технологии в днешно време земеделието се е усъвършенствало повече като наука, отколкото като изкуство. Единствената цел на използването на технологиите и машините в земеделието е да се подобри производителността, ефективността и да се направи земеделието по-устойчиво.

Нашето местоположение