Услуги по бластиране и нанасяне на покрития по стандарт NORSOK M-501, както и по други специфични за клиента стандарти. Обикновено използваните системи за покритие са Interzone и Belzona, като се предлага и прахово боядисване.

Това допълнително допълва възможностите ни да предлагаме цялостни услуги „до ключ“ и „от един източник“ на нашата клиентска база. Можем да осигурим инспекция на ниво 2 на NACE, като гарантираме, че частите са завършени според строгите стандарти и одобрения.

Обработка на метални повърхности по поръчка за всички ваши части

ФАИЪР предлага най-голямото разнообразие от обработки на метални повърхности в Европа, включително почистване на повърхности, електролитна обработка на метали, химическа обработка, индустриално боядисване и горещо поцинковане. Ние отговаряме на нуждите на строителни мениджъри, производители на оригинално оборудване и производители на метални части, независимо от местоположението и обема на производството. Нуждаете ли се от ефективни услуги за обработка на метали? Ние ще определим най-добрите процеси за защита на вашите метални части!

ХИМИЧНИ ПОКРИТИЯ

ИНДУСТРИАЛНО БОЯДИСВАНЕ

ЕЛЕКТРОЛИТНИ ПОКРИТИЯ

ГОРЕЩО ПОЦИНКОВАНЕ

ПОВЪРХНОСТНА ОБРАБОТКА, СЪОБРАЗЕНА С ВАШИТЕ ЧАСТИ И НУЖДИ

Различните части изискват различна обработка в зависимост от материала на конструкцията (стомана, чугун, неръждаема стомана и др.) и употребата. Ето защо ФАИЪР предлага разнообразни персонализирани варианти за обработка, които ще бъдат подходящи за всички ваши части. Предлагаме и „дуплексни“ обработки, които комбинират различни обработки заедно (например: електролитен цинк + катафореза и др.) Ще определим най-добрия процес, като вземем предвид вашите приоритети и някои подробности за частта:

– Устойчивост на корозия на субстрата
– Външен вид и естетика
– Механични свойства

Благодарение на огромния ни опит в бранша сме в състояние да предложим защитни обработки както на малки, така и на големи серии метални части, както и да предоставим специфични услуги, съобразени с вашите изисквания.

НАЙ-ДОБРАТА ЕКСПЕРТИЗА В ОБЛАСТТА НА ОБРАБОТКАТА НА МЕТАЛНИ ПОВЪРХНОСТИ

Нашите обработки на метални повърхности отговарят на всички действащи стандарти и разпоредби. Предлагайки индустриален опит, международно присъствие и модерно оборудване, ФАИЪР предлага индивидуални решения, за да гарантира успеха на всички ваши проекти. Благодарение на центъра за електроизследвания (R&D) на ФАИЪР нашите квалифицирани, опитни и отдадени екипи са в състояние да бъдат в крак с новите разработки и да интегрират иновативни техники.

РАЗЛИЧНИ ОБРАБОТКИ НА МЕТАЛНИ ПОВЪРХНОСТИ

Съществуват много различни процеси за обработка на метали. Ние ще определим най-подходящия вариант в зависимост от метала, използван за изработката на детайла, неговата полезност, механичните му свойства и предназначението му.

Електролитна обработка

Електролитната обработка на метала се състои в нанасяне на слой чрез преминаване на кантар в разтвор, съдържащ електролит (например: електролитно цинково покритие върху субстрат от стомана, чугун или неръждаема стомана). Този процес предпазва частите от корозия, като същевременно придава красив и последователен цвят. Различните електролитни покрития могат да доведат до лъскав черен, сив или син вид.

Горещо поцинковане

Горещото поцинковане се състои в потапяне на основата във вана с разтопен цинк. Целта е детайлът да се покрие със слой цинк, който чрез химическа реакция го предпазва от корозия. Горещото поцинковане е особено препоръчително за стоманени или чугунени основи.

Течна или катафорезна индустриална боя

ФАИЪР предлага и обработка на повърхността с боя. След като частите са подготвени, ние предлагаме няколко различни техники за индустриално боядисване:

Обработката с течна боя (или течна електростатична боя) се предлага в голямо разнообразие от цветове и дава много изискано покритие.
Катафорезното боядисване се състои от катионно галванично покритие на основата за равномерно и последователно нанасяне и гарантира, че детайлът ще бъде напълно защитен от корозия.

Химическа обработка

Химическата обработка се състои в потапяне на детайла в разтвор на метална основа за равномерно отлагане на метала върху детайла (например: химически никел). Химическата обработка придава на субстрата покритие, което подобрява механичните му свойства и осигурява устойчивост на корозия.Тази обработка е особено препоръчителна за части, изработени от стомана, месинг, алуминий и др.

Съществуват много различни методи за обработка на метали. Най-важното е да се определи най-подходящият процес за всяка част. Ето защо FAIAR ще ви окаже подкрепа по време на целия процес – от подготовката на основата до окончателната ѝ обработка.

Довършителни обработки на метали във FAIAR

ФАИЪР може да предложи различни видове довършителни обработки на метали, които да отговарят на изискванията и нуждите на клиентите и които ще помогнат за завършването и подобряването на техния продукт.

Довършителните работи по боядисването се извършват от собствения ни цех за боядисване Final Touch, който е разположен в отделна част на фабриката, пряко свързана с нашата линия за сглобяване, която води до опаковане и изпращане. Въпреки че повечето от нашите продукти са прахово боядисани, тъй като по принцип това осигурява по-добра защита и дълготрайност, ние предлагаме и мокро боядисване, ако клиентът го поиска. Клиентите ни могат да избират измежду голямо разнообразие от цветове и покрития, а също така сме в състояние да съчетаем цветово всяка проба.

Поръчайте покритие на метални за нула време

Получете безплатна оферта онлайн сега! Ние произвеждаме вашите прототипи, готови за монтаж възли и компоненти с CNC в серийно производство.

Специализирана довършителна обработка без боядисване

Нашият процес.

Нашият процес на довършителни работи чрез бластиране ще почисти и подобри структурата на повърхността на продукта.

Специализираните небояджийски довършителни работи, включващи всички видове покрития (цинк и хром) и анодиране, се предоставят чрез нашата одобрена за качество верига за доставки.

Висококачествено покритие на метали благодарение на най-модерната технологияa

Нашето оборудване

За да поддържаме най-високо качество, избрахме да боядисваме прахово ръчно, като използваме най-новите технологии за пръскане с пистолети. Всяка част се пръска ръчно от нашия висококвалифициран екип и този подход ни позволява да следим процеса отблизо, като гарантираме, че всяка работа отразява естетическия вид и безупречното покритие, което клиентът иска. Всички материали и химикали, които използваме в нашия бояджийски цех, са в съответствие с RoHS, което отразява нашата отдаденост и отговорност за екологично чисти процеси и продукти.

Вашият проект се обработва на една от двете големи автоматизирани линии за предварителна обработка на детайлите. Използваме следните обработки:
Gardobond X4707 – десетстепенна безхромна предварителна обработка.
Gardobond A4917 фосфатна предварителна обработка (може да се използва и за алуминий).
Iridite NCP. Отговаря на стандартите ELV, RoHS и WEEE и е квалифициран по MIL – DTL – 5541 TYPE II CLASS 3 и MIL – DTL – 81706

В свят, който трябва да намали въздействието си върху околната среда и да възприеме устойчиви производствени практики, боите на водна основа се превръщат в нов стандарт. Те са по-малко опасни от покритията на основата на разтворители.
В миналото продуктите на основата на разтворители са превъзхождали тези на водна основа, но технологиите са напреднали и на пазара има много високоефективни алтернативи.

Следващ етап от процеса е сушене на заготовките, електростатично прахово боядисване и изпичане на боята.

За всички параметри на процеса: pH и температура на разтвори, pH на водата и температура на пещите, се водят ежедневни записи и отчети.
Готовите детайли се опаковат в зависимост от тяхната геометрия в подходяща опаковка и се етикират съгласно утвърдените регламенти.

Покритие на метали – предимства

Нашите предимства

ФАИЪР гарантира, че клиентите ще получат стоките навреме в отлично състояние, подходящо опаковани и защитени по време на транспортирането.

Спестете време, като споделите работата с нашата компания

Възползвайте се от нашият дългогодишния опит в покритието

Неусложнена допълнителна обработка на сглобяемите метални заготовки

Високо качество на покритията на метали

Лесно онлайн поръчване чрез уебсайта

Бърза доставка
на вашите стоки

FAIAR – Вашият партньор за метални изрезки

  • Огромен опит в областта на покритието на мeтали
  • Компетентни лица за контакт и добро обслужване

  • Бърза обработка на вашите поръчки за покритие

  • Лесна поръчка онлайн

  • Модерна техника за обработка

  • Удобна доставка на вашите покрити детайли

И така, продължава

Нашата процедура

Нашият екип за окончателно сглобяване ще комплектова и сглобява продуктите според изискванията на клиента.
Когато е необходимо, могат да бъдат предприети специални мерки за опаковане, етикетиране и доставка.
Комбинацията от собствени превозни средства за доставка и национална куриерска служба позволява на FAIAR да доставя качествени продукти навреме до всяка точка на Европа.

1. Запитване за оферта

2. Направете вашата поръчка

3. Получете вашите детайли